Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. Morate proslijediti niz tipova. Molim vas, pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u verziji 3.6.1.) in /var/www/vhosts/vranjak.net/httpdocs/l/wp-includes/functions.php on line 5835
Сјећање на др Милана Јелића

Сјећање на др Милана Јелића

0

Сјећање на др Милана Јелића – ФС РС – Званична интернет презентација

– Зоран Вајкић

Милан Јелић

Деценија је прошла а сјећање на др. Милана Јелића , другог предсједника Фудбалског савеза Републике Српске  не блиједи.  На данашњи дан изненада је преминуо од затајења срца на спортском здању клуба, који је стварао и много волио.

У младости је био спортиста, играо је фудбал. Учествовао је у формирању ФС Републике Српске и био његов дугогодишњи предсједник. Као такав, заједно са најближим сарадницима учинио је много у организационом и сваком другом погледу и дао снажан значај омасовљавању најпопуларнијег спорта Српске.

Приликом реорганизације фудбала у БиХ, 23. маја 2002. године је изабран у трипартитно Предсједништво ФС БиХ. Тада је позвао све добронамјерне људе, да дају здраве и добре идеје, побједе осионост  политике и, као такав, убрзо је постао „алфа и омега“ у земљи. Постао је предсједник ФС БиХ.

Др. Милан Јелић је 13 година успјешно водио Рафинерију уља у Модричи. Био је кратак период министар привреде, енергетике и развоја у Влади РС.  Од 1. октобра 2006. године на општим изборима, изабран је за предсједника Републике Српске.

Др. Милан Јелић изненада је  преминуо 30. септембра 2007. године у 52. години живота на стадиону Модриче Максиме, током рекреације.

Рођен је 26. марта 1956. године у селу Копривна код Модриче. Образовање је стицао у Модричи и Добоју а академско звање је стекао на Економском факултету у Бањалуци гдје је магистрирао и одбранио докторску дисертацију.

Izvor: FSRS

Ostavite komentar