Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. Morate proslijediti niz tipova. Molim vas, pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u verziji 3.6.1.) in /var/www/vhosts/vranjak.net/httpdocs/l/wp-includes/functions.php on line 5835
Istorija FK Vranjak

Istorija FK Vranjak

Fudbalski klub Vranjak iz Vranjaka osnovan je 1975. godine na inicijativu zaljubljenika u fudbal i aktivista Mjesne zajednice Vranjak i to: Stojanović Nedo, Panić Miloš, Panić Nikola, Mrkonjić Blagoje, Cvejanović Arsen, Cvijanović Drago, Jović Simeun, Stojanović Pero, Petrović Drago, Stojanović Milovan i Stojanović Dimitrija. Sam naziv klub je dobio po mjestu u kome se nalazi, Vranjak. Prvi predsjednik FK Vranjak je bio Dimitrija Stojanović (Diko). U svojih 32 godine postojanja klub je prolazio kroz razne nivoe takmičenja na ovim prostorima. Međutim bilo je i teških trenutka ali se nikada nije ugasio zahvaljujući velikoj ljubavi prema fudbalu i ovom klubu u Vranjaku.

FK Vranjak je prve dvije godine kao domaćin svoje utakmice igrao u Koprivni, a svoju prvu utakmicu na svom stadionu odigrao u septembru 1977. godine. FK Vranjak je bio više puta prvak Opštinske lige Modriča a sa dosta uspjeha se takmičio u Međuopštinskoj ligi na području regije Doboj. Dres FK Vranjak nosile su generacije Vranjačana kojima nije bilo teško da na utakmicu nedeljom dolaze iz Gorice, Subotice, Sarajeva i Beograda.

FK Vranjak, 1974 FK Vranjak, 9.mart 1984

Ekipa FK Vranjak je u takmičarskoj sezoni 1983/84 osvojila prvo mjesto u opstinskoj fudbalskoj ligi te izborila plasman u ulazak u viši rang takmičenja, međuopštinsku ligu. Iste godine ekipa je u finalu opštinskog kupa savladala ekipu Garevac i osvojila Kup Modriče.

fkvranjak83

Gornji red: Trener Cvejanović Arsen-Cvejo, Cvijanović Dragan, Mrkonjić Čedo, Jelić Milan, Krle, Mićić Novak, Savić Miroslav i Vidić Branko

Donji red: Savić Nedo, Stojanović Dragan, Simić Nedo, Jelić Marijan, Stevanović Zoran i Savić Dragan.

 FK Vranjak po završetku rata se ponovo registruje 1996. godine i uključuje se u takmičenje i sa dosta uspjeha se takmiči u regionalnoj ligi POR Doboj. U prvoj sezoni, 1996, FK Vranjak osvaja Opštinski kup. FK Vranjak iz Vranjak od proljeća 2001. godine sve svoje utakmice kao domaćin je igrao u Koprivni, Miloševcu, Dobrinji i na stadionu FK “Trebavca“ iz Vranjaka, sve do septembra 2005. godine kada počinje igrati na svome novosagrađenom stadionu.

U mlađoj istoriji FK Vranjak je osvojio četiri puta Kup opštine Modriča, i to:
1996 – FK Vranjak –
2009 – FK Vranjak – FK Posavina (Miloševac), 1:1, nakon izvođenja penala FK Vranjak osvojio Kup;
2010 – FK Vranjak – FK OMladinac (Modriča 5), 1:1, nakon izvođenja penala FK Vranjak osvojio Kup;
2014 – FK Vranjak – FK Sloga (Dugo Polje), 2-1.

Najveći uspjeh FK Vranjak je takmičenje u II ligi Republike Srpske gdje se klub takmičio 3 sezone od 2006 do 2009. FK Vranjak je postao prvak  jedne od dvije grupe trećih fudbalskih liga RS na području PFS POR Doboj. Da bi se dobio šampion Posavsko-ozrenske regije i novi drugoligaš Srpske odigrana je utkamica “baraža”. Protivnik FK Vranjak bila je prvoplasirana ekipa druge grupe, FK Skugrić. Utakmica baraža odigrana je 18. juna 2006. godine na neutralnom terenu, na gradskom stadionu u Modriči. U veoma neizvjesnoj utakmici bolji i sretniji bili su fudbaleri našeg kluba koji su pobjedili skugrićance sa 3-1. Ovom pobjedom FK Vranjak je postigao svoj najveći uspjeh u istoriji tj. plasman u Drugu ligu Srpske. Osim toga ovom pobjedom Vranjak je postao šampion PFS Ozrensko-posavske regije u Srpskoj.

Fudbaleri Vranjaka koji su tokom sezone 2005/06 ostvarili plasman u drugu ligu su: Todić Slađan, Kojić Slaviša, Milić Bojan, Mionić Aleksandar, Stjepanović Goran, Gajić Duško (C), Prokopić Dalibor, Stojanović Dejan, Stojanović Dejan (Ćirin), Stojanović M. Slaviša, Stojanović S. Slaviša, Vidić Aleksandar, Vuković Jovica, Bojić Davor, Todorović Goran, Tomić Milan, Vasić Petar, Mićić Zoran, Mićić Rado, Lukić Milivoje i Panić Miloš. Trener: Mićić Zoran (Kruško).

MINOLTA DIGITAL CAMERA