KUD Vranjak na gostovanju u Novoj Gorici

0

 

КУЛТУРНО УМЈЕТНИЧКО ДРУШТВО „КУД ВРАЊАК“

Врањак бб, тел 065/666 265 kudvranjak_vranjak@live.com

Жиро рачун 5620118101328794 , ЈИБ 4403342970003

♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪ ♫ КУД  „ВРАЊАК“ ♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪

Број     22 – 10/17

Датум 24.10.2017.године

ИЗВЈЕШТАЈ СА ГОСТОВАЊА КОД СКД „СЛОГА“ НОВА ГОРИЦА, СЛОВЕНИЈА

На позив СКД „Слога“ из Нове Горице, Словенија, КУД Врањак из Врањака је гостовао у Н. Горици, на концерту игара и пјесама „Разигранa срцa“. Учешће је узело10 Културно умјетничких друштава: СКД-о „Слога“ Нова Горица, КУД „Врањак“ Врањак, МКД „Охридски бисери“ Н. Горица, Удружење „Слога српске дијаспоре ФВГ Удине“, ФЦ „На плаци“, СПД „Никола Тесла“ Постојна, КД „Брдо“ Крањ, СКУД „Вук Стефановић Караџић“ Трст, СКУД „Видовдан Љубљана, КУД „Младост“ Љубљана.

Концерт је одржан 21.10.2017. године пред препуном салом љубитеља игре и пјесме, а важно је напоменути да је био велики број и Словенаца. Послије успјешних наступа за све фолклораше организована је игранка која је трајала до јутарњих сати.

   Чланови КУД-а „Врањак“ у потпуности су оправдали очекивања како наше дијаспоре у Словенији тако и оних кој су нам помогли да реализујемо ово гостовање. У гостима смо боравили два дана и овим путем желим да изразим велику захвалност организатору на челу са Илијом Јанковић, на позиву, топлој добродошлици и прелијепом дружењу, такође захвалност и свим породицама које су угостиле наше чланове.

Да бисмо ово могли реализовати помогли су нам. Општина Модрича и наша Дијаспора из Швајцарске.

УПРАВНИ ОДБОР КУД-А ВРАЊАК

Предсједник

Славко Р. Јевтић

 

Ostavite komentar