NI PENALI NE POMAŽU

0

Mladost – Vranjak 1:2 (0:2)

Stadion Mladosti. Gledalaca: 100. Sudija: Duško Puvača (Novi Grad) 5. Strelci: Limić u 82.minutu za Mladost, a Dudić u 13.i 18.minutu za Vranjak. Žuti kartoni: Kadić, Mićić(Mladost), Vidović, Dudić, Janković(Vranjak).

MLADOST: Kukuruz 5, Kadić 5, Paležnica 5, Huseinagić 5, Rudan 5, Hasić 5, Limić 5.5, Čaušević 5(od 67.min.Mišić -), Džafić 5, Perić 5, Jović 5(od 46.min.Mićić 5).

VRANJAK: Lukanović 7.5, Ristić 7, Đurić 7, Janković 7, Trepić 7, Dudić 7.5(od 88.min.Petrović -), Rakić 7, Vidović 7, Mikelini 7, Stojanović 7, Savić 7(od 52.min.Savkić 7).

Igrač utakmice: Miroslav Lukanović (Vranjak) 7,5.

ŠAMAC – Mladost je bila favorit, Vranjak autsajder. Mladost je izgubila, a Vranjak pobedio. Dešava se. Međutim, Mladost je imala i dva kaznena udarca i nije ih realizovala. I to se dešava, ali retkost je da se pokaže na „kreč“ u situacijama kakve su bile u Donjoj Slatini.

Krenimo redom: nakon uvodnog ispitivanja snaga, Ratko Dudić je jednom glavom i jednom volej udarcem matirao golmana domaćih. Onda je Mladost imala i blagu terensku inicijativu, mogla dobiti i penal kada je lopta u ruku pogodila Milana Trepića, ali arbitar je mislio drugačije. Onda je u samom finišu prvog poluvremena pokazao na belu tačku, a da niko ne zna zašto je doneo takvu odluku. Dejan Limić izveo je kazneni udarac, ciljao donji levi ugao Miroslava Lukanovića, ali je golman gostiju prozreo njegovu nameru i odbranio. U 61.minutu domaćin je trebao izvesti korner sa leve strane. Zoran Perić je uputio loptu i dok je ona putovala ka kaznenom prostoru, Duško Puvača je nešto svirao, a Dejan Vidović uhvatio loptu. Onda je arbitar pokazao na „kreč“. Gosti su smatrali da je trebalo ponoviti izvođenje udarca iz ugla, sudija išao na konsultacije kod drugog pomoćnog, pa kod prvog asistenta, pa kod delegata i na kraju ostao dosledan svojoj odluci. Udarac Džafera Džafića sa 11 metara zaustavila je prečka. Potom su domaći igrači bili sve nervozniji, ali odlučni da pogode protivničku mrežu. U 82.minutu usledio je dobar centaršut sa desne strane, a Dejan Limić je iz blizine matirao Lukanovića. Pokušao je Nihad Kadić svojim savetima pomoći da igrači Mladosti dođu do remija. Nije išlo, ali je Kadić gospodstven, hladan kao „špricer“ čestitao rivalu. Mladost je pokazala da je dobar domaćin i onda kada je teško, kada se gubi. Vranjak ima maksimalan učinak na startu nove sezone.

Potpuno zasluženo…

Slađan JEREMIĆ

Ostavite komentar