Discussion2 komentara

 1. U cetvrtak je bilo izuzetno svecana i duhovna atmosfera u nasoj crkvi.Njegova Svetost episkio zicki,mitropolit beogradsko karlovacki,Patrijarh srpski Gospodin Irinej -prvojerarh srpski bio je na celu delegacije koja nas je posjetila a u kojoj su bile vladike iz ohridske,stobijske,zicke,zapadno-americke i istocno-americke eparhije,odnosno njihova preosvestenstva Jovan,David,Justin,Maksim i Mitrofan.
  Zatim arhimadrid i Iguman manastira Globucac sa Kosova i Metohije Ilarion, Dekan BG Bogoslovije Protojerej Stavrofor Predrag Puzovic,nekoliko bogoslova sa Bg Univerziteta,djakoni,gotovo svi lokalni svestenici iz washingtonskog namjesnistva,eparhijski sekretari….
  Poslije svecanog doceka i doksologije Patrijarh je odrzao besjedu.Za visoke goste i vjernike servirana vecera u nasoj banket sali.
  Poslije vecere nas poznati muzicki umjetnik (duhovna i starosrpska muzika) Slobodan Trkulja odrzao je mali solo koncert svirajuci srpske gajde.
  Sve prisutne su odusevili bogoslovi BG Univerziteta sa pjesmama iz starog kraja.
  3 oktobra je crkvena slava i proslava 40 godina parohije,arhijerejsku liturgiju sluzice nas vladika Dr Mitrofan i vladika zapadnoamericki G-din Maksim.
  Bice tu i Baja Mali Knindza,obecao je da u svom repertoaru ima i nasu izvornu muziku.

 2. Zaboravih napisat da nam za proslavu 40 godina parohije 3 oktobra stize 18 clanova Srpskog Pjevackog Drustva Jednistvo iz Banja Luke,ciji je dugogodisnji solista bio i nas svestenik,od juce unapredjen u cin Protojereja Vladislav Radujkovic.
  Sve cestitke nasemu Proti na zasluzenom unapredjenju.

Ostavite komentar