Remi u Vranjaku

0

 

VRANJAK – Ono što je dobro i vredno uvek se javlja tiho, ali snažno i ohrabrujuće. Tako je i Vranjak pojavio se u velikoj priči i odvažno zakoračio drugoligaškim zapadom. Na startu je dočekao Mladost, tim koji je ponajbolji u ovom takmičenju. Predsednik gostujućeg tima, Dragan Aranđić, je i član Izvršnog odbora FS Republike Srpske, pa je njemu pripala čast da uruči pehar Vranjaku za plasman u 2.ligu. To u fudbalskoj Republici Srpskoj može, makar nebilo u skladu sa dobrom praksom većih fudbalskih zemalja.

Gosti su na klupi imali smirenog trenera, ali odvažnog i čestitog pedagoga Nihada Kadića koji je sve kockice valjano posložio. Tako se Slatinci nisu branili nego su atakovali i u 5.minutu poveli. Usledio je centaršut sa leve strane, robusni kapiten Dušan Bijelić zahvatio je loptu glavom i poslao u mrežu. Onda je svom timu u 30.minutu Zoran Perić načinio medveđu uslugu, morao je u svlačionicu. Međutim, Mladost je ostala ravnopravan takmac, ali je u 55.minutu ,ipak, kapitulirala. Aleksandar Gajić izveo je korner sa leve strane i uposlio Spasoja Savkića, ovaj „podigao“ loptu na glavu Nikole Mikelinija koji pogađa mrežu najboljeg pojedinca Jovice Lakića.

Minut ćutanja

Utakmica u Vranjaku počela je minutom ćutanja u slavu Bojana Savića, člana Mladosti, kasnije i fudbalskog sudije, koji je pre tri dana tragično preminuo.

Možda je domaćin bio bliže pobedi, ali bi bio greh da su gosti vratili se kući praznih šaka.Mladost je kandidat za sam vrh tabele. Vranjak je počeo ispisivati novu stranicu 42.godine duge istorije ovog kraja.Velike istorije ovovremenika, ali i generacija koje će dolaziti.

Vranjak – Mladost 1:1 (0:1)

Stadion u Vranjaku. Gledalaca: 400. Sudija: Vanja Ajder(Banja Luka) 7. Strelci: Mikelini u 55.minutu za Vranjak, D.Bijelić u 5.minutu za Mladost. Žuti kartoni: Vajkić i N.Savić(Vranjak), Perić, Žerić(Mladost). Crveni karton: Zoran Perić(Mladost) u 30.minutu.

VRANJAK: Lukanović 7, Janković 7, N.Savić 7, Trepić 7, Gajić 7(od 89.min.Lukić -), Gerusi 7(od 76.min.Rakić -), Vidović 7, Vajkić 7, Mikelini 7.5, Savkić 7, D.Savić 7(od 83.min.S.Stojanović -).

MLADOST: Lakić 7.5, Kadić 7, Paležnica 7, Ilić 7, Huseinbašić 7, Petruljević –(od 38.min.Tešić 6.5), Čaušević 7(od 89.min.Dejić -), Mišić 7(od 89.min.Karanović -), Žerić 7, Perić 5, D.Bijelić 7,5.

Igrač utakmice: Jovica Lakić(Mladost) 7,5.

Slađan JEREMIĆ

Foto: Vito Mrkonjić

 

Ostavite komentar