Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. Morate proslijediti niz tipova. Molim vas, pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u verziji 3.6.1.) in /var/www/vhosts/vranjak.net/httpdocs/l/wp-includes/functions.php on line 5835
Škola

Škola

OŠ “Sveti Sava” Vranjak

U Vranjaku postoje dvije osnovne škole koje pripadaju centralnoj školi “Sveti Sava” Modriča. Jedna od njih je devetorazredna škola u Vranjaku koja u svom kompleksu ima poligon za potrebe đaka kada je u pitanju Fizičko vaspitanje. Poligon đacima pruža mogućnost igranja fudbala, košarke, rukometa, odbojke i ostalih adekvatnih sportova. U sastavu škole se nalazi i sportska sala u kojoj takođe nastavnici mogu da održavaju časove Fizičkog vaspitanja. U ovoj se sali svake godine 27. januara održava školska priredba povodom dana škole.


Osnovna škola “Sveti Sava” Vranjak

Pored ove devetorazredne škole u Vranjaku, tačnije u Brijestovu, se nalazi još jedna petorazredna škola. Ova škola je manjeg prostornog kapaciteta, ima svega dvije učionice za nastavu i salu. U Vranjaku je ova škola još poznata i kao “Mala škola” zbog toga što u nju idu samo đaci do petog razreda.
Ova škola je građena 1970. godine, a tokom maja 2014. godine poplavljena je i znatno oštećena. Zahvaljujući donatorima škola je sanirana u veoma kratkom roku do septembra 2014. godine, prije početka školske godine. Od unutrašnjih radova urađene su kompletne dvije učionice, sanirani su podovi, obezbjeđen je školski namještaj, uređeni su sanitarni čvorovi i  time su se stvorili osnovni uslovi da djeca mogu ići u školu, a urađena je i kompletna vanjska fasada na školi. Ukupna vrijednost sanacije objekta iznosi oko 28.000 KM a sredstva je obezbjedila Opština Modriča i Fondacija Mozaik iz Sarajeva. Namještaj za učionice (klupe i stolove) obezbjedio je Zoran Stevanović sa porodicom iz Švajcarske.

IMG_5976 IMG_5973 ucionica-posle-poplave
Osnovna škola “Sveti Sava” Vranjak – Brijestovo

Na području opštine Modriča  postoje dvije centralne škole sa svojim područnim školama: OŠ “Sutjeska” sa dvije devetorazredne osnovne škole (Miloševac i Skugrić) i sedam petorazrednih (Garevac, Kladari Donji, Mišići i potpolje, Ždreban, Tolisa, Krčevljani i Krečane); i OŠ “Sveti Sava” sa tri devetorazredne škole (Vranjak, Koprivna i Dugo Polje) i sedam petorazrednih škola (Vranjak-Brijestovo, Vranjačka Trebava, Koprivnska Trebava, Botajica, Tarevci, Riječani i Babešnica).