U moru kod Svetog Stefana utopio se turista iz Subotice

0

U moru kod Svetog Stefana, jutros oko 9.35 časova, pronađeno je tijelo Srećka Novakovića (59) iz Subotice, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Po nalogu Višeg državnog tužioca tijelo Novakovića poslato je na obdukciju u Klinički centar Crne Gore.

Tijelo Novakovića iz mora su izvukli spasioci gradske plaže Sveti Stefan. Izvor cdm.me

IN MEMORIAM
Prof.dr Srećko Novaković(21.10.1959.,Vranjak – Sveti Stefan, 17.08.2018.)
Danas je iznenada, dok je boravio na odmoru na Svetom Stefanu, preminuo prof.dr Srećko Novaković.
Naš zemljak, Vranjačanin i Modričanin, prof.dr Srećko Novaković rođen je 21.oktobra 1959.godine u Vranjaku kod Modriče, gde završava osnovnu školu. Srednju
školu je završio u Odžaku. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, na smeru marketing sa temom “Savremeni problemi potrošača”. Magistarsku tezu “ Mendažment prirodnim resursima sa posebnim osvrtom na mineralne vode” odbranio je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, na magistarskim studijama Marketing poljoprivredno -prehrambenih proizvoda. Doktorsku disertaciju “Upravljanje organizacionom transformaciom preduzeća u procesu tranzicije”, iz uže naučne oblasti Menadžmenta, odbranio je na Fakultetu za menadžment u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece. U svojoj dosadašnjoj radnoj karijeri nalazio se na radnim mestima menadžera svih nivoa, u različitim granama privrede, državne uprave, zdravstva i visokog obrazovanja – poreskoj upravi, zdravstvenoj ustanovi, autotransportnom preduzeću, poljoprivredno – prehrmbenom kombinatu, mlekari, marketing agenciji, preduzeću za preradu kože, tekstila i perja i trgovinom na veliko i malo,
visokoškolskim ustanovama i fabrici obuće. Jedan mandat je bio direktor Visokoškolske ustanove ‟‟Akademija za poslovnu ekonomiju‟‟ Čačak, sa odelenjem u Beogradu.
Bio je član udruženja za kožu, tekstil i obuću u Regionalnoj privrednoj komori u Subotici, Pokrajinskoj privrednoj komori u Novom Sadu i Republičkoj privrednoj komori u Beogradu.
U dva mandata je bio predsednik Sekcije Republike Srbije za saradnju sa Italijom u Republičkoj privrednoj komori u Beogradu.
Smrt ga je zatekla na mestu v.d.direktora Zavoda za javno zdravlje u Subotici.
Bio je vicešampion sveta u karate, te planetarni autoritet borilačkog sporta kome se divio ceo svet.
Duže od tri decenije živeo je u Subotici, ali uvek je ostao vezan za rodni Vranjak i Modriču. I često je dolazio sa severa Bačke u rodni kraj. Ne mogu da verujem dae više nema, dragi prijatelju. Putuj sa anđelima u legendu. Jer, ima nešto što ostaje i tamo, u legendi.
Tvoj kraj nema kraja…

Ostavite komentar