UREĐENJE OBALE BOSNE

0

MODRIČA – Nekoliko vrednih meštana Vranjaka ne daju da obala reke Bosne bude unakažena i zatrpana smećem i divljim rastinjem. Oni su u subotu snagom svoje volje i uz podršku jednog broja meštana uradii mnogo toga dobrog i korisnog za sebe i svoj Vranjak.

Aktivnosti je pokrenuo Marko Banović, vranjački vragolan, koji želi da Vranjak bude lepši od mnogih naseljenih mesta. I jeste takav kada mu nesavesni građani ne prljaju izgled. I dušu.

„Uspeli smo uraditi ono što smo planirali. Uredili smo stari drvored uz obalu reke, bio je zarastao u divljinu. Posekli smo dva stabla koja su nam smetala u daljim radovima. Onda smo posadili 30 sadnica topole, ali nismo uspeli pokupiti sav kamen sa radne površine. Uvek se pojavi novi sloj, pa nam je vlasnik kompanije ’Vesić’ , zajedno s njim, naspemo novi sloj zemlje, uravnamo teren i  zasadimo novu travu. Iako imamo često prepreka, nismo stali. I dalje idemo ka izvršenju svog cilja“, rekao je Marko Banović i naglasio da će biti još ovakvih organizovanih akcija. Vranjačani, najčešće mladi meštani, znaju šta žele, da stvore lokaciju poput modernih izletišta.

Slede svoje snove…

Ostavite komentar