Vidić uz zemljake

4

 

MODRIČA – U teškim vremenima, priče koje se pričaju humanošću prepune su topline. Naime, Branko Vidić – Svika je pre mnogo godina otišao iz modričkog naselja Vranjak u Švajcarsku, ali ne može bez zavičaja.

Kao mladić, sa dosta uspeha nastupao je za lokalni Trebavac. Klub je osnovan daleke 1968.godine, pa svoj rad obnovio pre dve i po decenije, stigao do 3.lige RS i dalje nije išlo. U periodu opšte bersparice, Vidić je kupio svom Trebavcu komplet sportske opreme.

-Dolazio sam u septembru u Vranjak i video da im je oprema vremešna. Kupio sam kompletnu opremu za 18 fudbalera. Ne volim o tome da govorim. Treba biti čovek i pomoći, ako se može. Ne živim od slave i medijske afirmacije. Naravno, čitam sportsku štampu, dugo sam igrao fudbal, u Švajcarskoj bio i fudbalski sudija. Nadam se da će moj Trebavac i novoj opremi beležiti sve same pobede, rekao je Branko Vidić.
Opremu je preuzeo Miroslav Savić, Vidićev prijatelj iz detinjstva.

„Branko, ili ’Svika’ kako ga iz milja zovemo, igrao je za Trebavac sa mnom, pa pokojnim predsednikom Milanom Jelićem, Marijanom Jelićem. Boje našeg kluba branili su i Nikola Nikić, Dado Spremo, Drago Svitlica, Cvijetin Lučić… Ova oprema došla je u pravi čas. Finansijska oskudica ne dozvoljava da se obezbedimo po pitanju opreme. Naš Branko je sam prepoznao šta nam je najpotrebnije u ovom trenutku i mnogo smo mu zahvalni“, rekao je Miroslav Savić.
Svaka priča je, baš, priča za sebe…

Izvor: sportdc.net

Discussion4 komentara

 1. Gest za svaku pohvalu, pogotovo sto je ekonomska situacija iz godine u godinu sve teza, a samim tim i kupovina sportske opreme, koja nije bas jeftina dobro dodje mladim fudbalerima, od kojih je vecina bez zaposlenja i licnih prihoda.

 2. Nesto mi nije poznato da je Trebavac osnovan 1968 godine,voli bi da mi to objasnote,ili vam je iz ponizenja reci pravu
  Istinu.

 3. Milutin Stojanovic

  Jeste Novace,Trebavac je neosporno najstariji fudbalski tim u MZ,osnovan je prije OFK Vranjak-a.Novinar Jeremic je malo pobrkao Svikinu fudbalsku karijeru,on i pokojni Dr Milan Jelic igrali su zajedno u OFK Vranjaku.
  Da li je Svika u poznom fudbalskom dobu igrao i za FK Trebavac to mi nije poznato?
  U svakom slucaju lijep i za svaku pohvalu gest jednog od najvecih igraca u istoriji oba vranjacka kliuba-kapa dole Sviki.

Ostavite komentar