Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. Morate proslijediti niz tipova. Molim vas, pročitajte Debugging in WordPress za više informacija. (Ova poruka je dodana u verziji 3.6.1.) in /var/www/vhosts/vranjak.net/httpdocs/l/wp-includes/functions.php on line 5835
Vranjak koji se nikad ne zaboravlja…

Vranjak koji se nikad ne zaboravlja…

1

Vranjak koji se nikad ne zaboravlja…

Koji su to osjećaji koje nikada nećete zaboraviti? Čega su posledica, kojih trenutaka? Lijepi, oni manje liepi…šta je to što ćete cijeli život pamtiti?
Prvi poljupci, strahovi, treme, radosti, bolesti, dobici, gubici, prvi osjećaji, beba u stomaku, porodjaji, pobjede, porazi…. fudbalske utakmice, nastavnici, roditelji, komšije, komšinke, odlazak iz rodnog sela, san o povratku u selo, kakvo bi mi zaželjeli da izgleda, nakon toliko godina, udisanje punim plućima vazduha, koji nam je u mladalačko vrijeme bio osnovna hrana, a sada akumulator da prebrodimo jos koju godinu u pečalbi…..

vranjak_live

Discussion1 komentar

  1. Osjecaji nas i razlikuju od zivotinjske vrste. Sta je bitno na ovom nasem putu zvanom zivot? Bitno je kako se osjecamo u svakom trenutku. Da li smo ispunjeni kao ljudi negdje na drugim meridijanima, sa nama nepoznatim, drugacijim ljudima? Ako nam je vrijednost, novac, bogatstvo, ispunjeni smo. Ako vrednujemo zravlje, ljubav prema bliznjima, zavicaju, druzenje sa ljudima koji su ugledali svjetlost dana na istom parcetu zemljine kugle onda nismo ispunjeni. Svi koji su napustali ovaj svijet nikada nisu zalili sto nisu napravili vise kuca, imali vise automobila i novca na racunu, obicno su zalili sto nisu proveli vise vremena sa onima koje vole, sto nisu pokazali vise ljubavi prema svemu sto nas okruzuje. Zale sto se nisu vise smijali, i bili opusteni, sto se nisu vise igrali. Da li treba da predjemo 80 da shvatimo sta je bitno i da onda zalimo sto to nismo drugacije uradili kada smo bili mladji. Zoki, strasno si me inspirisao da napisem par recenica na ovo tvoje divno pisanje. Mogao bi mnogo toga jos da pisem od tom nasem parcetu raja, ali ne zelim da uzimam prostor i vrijeme drugima. Malo vise zadovoljstava, manje stresa i briga, vise smijeha, igre i druzenja da drugacije obojimo nase zivotne horizonte.

Ostavite komentar